Rijeka u Grazu: padaju osmice, pljušte medalje!

Klupska vrsta vratila se s prvog ovogodišnjeg natjecanja, međunardnog mitinga Alpe adria  – 2 kolo, koje je održano od 31.1. do 02.02.2014. u Grazu. Sedmeročlana ekipa u sastavu Šuša Dolores, Šoić Ena, Barišić Nensi, Šoić Mauro, Martinez Diego, Kumar Mauro i Banov Mauro, opet  je postigla odličan uspjeh, a svaki natjecatelj je svoj program odradio još bolje, sigurnije i čišće nego na prethodnim natjecanjima, što je rezultiralo odličnim plasmanima, naravno i medaljama!

U vrlo jakoj konkurenciji mlađih kadetkinja Dolores Šuša se ponovno penjala na postolje i to u obje discipilne, osvojivši broncu u disciplini daska 1m i srebro na trometarskoj dasci. Izvedbom, ali i težinom programa naša Doda iz natjecanja u natjecanje pretvara penjanje na postolje u svoju ”šprancu”. Bravo Doda!

U najmlađoj kategoriji  E uzrast, kod djevojčica zablistala je i Ena Šoić, koja je svojim besprijekornim ulaskom zaradila čak dvije osmice, što je iznimno visoka ocjena na skakačkoj ljestivici. Ena je natjecanje završila kao 6. od 13 popravivši rezultat za 10 bodova u odnosu na prethodno natjecanje. Bravo Ena, ponosni smo na osmice!

Kod dječaka u istoj E  kategoriji visoke ocjene iz skoka u skok osvajali su i dvojica Maura, Kumar i Šoić. Kumar je doskočio do izvrsnog 5. mjesta popravivši plasman za čak 20 bodova u odnosu na prethodno natjecanje, a Šoić je također odlično odskakao i osvojio vrlo dobro 9. mjesto u ukupnoj konkurenciji od čak 18 skakača. Dečki potvrđuju da je postolje sve bliže!

Naša najstarija natjecateljica, kadetkinja Nensi Barišić, nastupila je u disciplini daska 1m i osvojila solidno 7. mjesto u konkurenciji 11 djevojaka, bodovno na istoj razini kao i prethodno natjecanje, ali obzirom na nedavnu povredu i također jaku konkurenciju rezultat je zaista zadovoljavajući.

Dvojica mlađih kadeta Diego Martinez i Mauro Banov, odradili su znatno teži program u odnosu na prethodno natjecanje, prikazavši neke potpuno nove, i ne baš jednostavne skokove, bodovno ostavši na istoj razini kao i kod prethodnog natjecanja, ali međusobno zamjenivši mjesta u plasmanu. Tako je Mauro završio natjecanje na 6. mjestu zaostavši za petoplasiranim samo 3 boda, dok je Diego bio odmah iza njega 6. u ukupnom poretku. Bravo za nove skokove!

Iako nam vrijeme nije išlo na ruku i putovali smo po vrlo teškim vremenskim uvjetima, pauze u natjecanjima koristili smo za grudanje, družili se kao prava ekipa, vidjeli ponešto od Graza. Kući smo se vratili puni dojmova, stekli nova skakačka iskustva, pozdravili stare prijatelje, stekli neke nove…

U svakom slučaju imamo novi moto. Više se ne kaže: odličan skok  –  daj pet, nego izvrsno – DAJ OSAM!